hoe lid worden

Voor nieuwe puppy's organiseren we elke eerste zaterdag van de maand een startersles. We voorzien dan de nodige tijd om jullie te verwelkomen en wegwijs te maken in de hondenschool. Nadat je eenmalig op zaterdag bent gekomen, kan je mee aansluiten op de gewone trainingsuren (donderdag om 19u en zondag om 9u).

Inschrijven is verplicht voor deze sessie: vul hiervoor dit formulier in of stuur een email naar info@vhvlille.be met vermelding van uw naam en gsmnummer, alsook de naam, ras en geboortedatum van uw puppy.

Als je met een nieuwe hond langskomt, mag je 2 gratis proeflessen volgen om de sfeer te proeven.

Alle honden zijn welkom: met of zonder stamboom, rashond of kruising, groot of klein, ...

Om te mogen deelnemen aan de trainingen gelden volgende voorwaarden.

Geleider

  • De geleider die met de hond traint, is minimum 14 jaar oud.
  • Elke geleider die met de hond traint, is lid.
  • Een persoonlijke familiale verzekering wordt aanbevolen; dit kan belangrijk zijn indien je hond schade berokkent aan derden.

Hond

  • Je hond is minimum 12 weken oud.
  • Je hond heeft al zijn inentingen gekregen. Normaal gezien krijgt een pup op zijn 12e week de derde inenting (hondenziekte, kattenziekte). Die moet zeker in orde zijn. De optionele inenting op zijn de 16e week is niet verplicht, maar wordt over het algemeen wel aanbevolen.
  • Vaccinatie tegen kennelhoest is niet verplicht, maar wordt wel sterk aanbevolen aangezien je hond in contact komt met vele andere honden.
Honden uit het buitenland
Heb je een hond geadopteerd vanuit het buitenland (en dan zeker wanneer de pup afkomstig is uit Hongarije, Tsjechië, Roemenië, Bulgarije, ...) dan vragen we om te wachten totdat de hond minimaal drie weken bij jullie thuis is.
Op deze manier kunnen we al met iets meer zekerheid weten dat de hond geen ziektes overdraagt naar andere honden in de club. Dit vragen we niet alleen voor de gezondheid van jouw hond, maar ook voor die van de andere honden.